Doorwerkgever

Doorwerkgever

Werkgevers die de doorwerkCAO willen toepassen voor (ex)werknemers die met (pre)pensioen zijn en willen doorwerken kunnen dit doen door het geven van een detacherings- of oproepopdracht aan Doorwerkgever B.V.

Doorwerkgever B.V. geeft uitvoering aan de doorwerkCAO en het daarmee gepaard gaande doorwerkbeleid. Doorwerkgever B.V. is door vDWG en de vakbond LBV aangesteld als uitvoeringsorganisatie voor toepassing van de doorwerkCAO.

Aangezien geen enkele organisatie twee verschillende cao's voor dezelfde functie mag toepassen is Doorwerkgever B.V. opgericht om de pensioengerechtigde in dezelfde functie en dezelfde organisatie door te laten werken.

Wet WAADI

Met ingang van 1 juli 2012 worden ondernemingen die arbeidskrachten ter beschikking stellen door de gewijzigde wet Waadi verplicht zich te melden bij de Kamer van Koophandel. Doorwerkgever B.V., de uitvoeringsorganisatie van vDWG, heeft zich volgens deze verplichtingen van de Wet Waadi geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De betreffende SBI code is 78203 (Banenpool, werkgelegenheidsprojecten).

Enkele leden van vDWG/opdrachtgevers voor toepassing van de doorwerkCAO hebben navraag gedaan of onze uitvoeringsorganisatie Doorwerkgever zich naast de inschrijving bij de KvK zich conform de vereiste van de gewijzigde Wet Waadi heeft geregistreerd. Met deze berichtgeving kunnen wij onze leden dus melden dat wij voldoen aan alle gewijzigde wettelijke verplichtingen.

Klik hier voor meer informatie over Doorwerkgever BV.

Deel dit
shadow